FireBoard
Witamy, Go¶æ
Proszê Login albo Zarejestruj.    Zapomnia³e¶ has³o?
moda damska Jestem nowy!! (1 wej¶æ) (1) Go¶ci
Id¼ na dó³ Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: moda damska Jestem nowy!!
moda damska Jestem nowy!!  
Jestem tu nowy!!! Kto się ze mną przywita? Parę słów o sobie: Nie jestem taki zupełnie zielony, bo kiedyś udzielałem się w fido - trochę mi jeszcze zostało w pamięci. Poza tym studiuję prawo na gdańskim uniwerku i udzielam się w GKF-ie. A w ogóle to przeczytałem w ciągu ostatniego miesiąca: Rafał Ziemkiewicz Władca szczurów , Pieprzony los kataryniarza W. Gibson Johny Mnemonic , Neuromancer Marek Huberath Druga podobizna w alabastrze Bogusław Wołoszański Sensacje XX wieku po II w.św. Philip K. Dick Człowiek z Wysokiego Zamku ,                 Płyńcie łzy moje, rzekł policjant Jacek Dukaj Zanim noc , Xavras Wyżryn Skrótowo moje wrażenia: - RAZ niezły w opowiadaniach, rewelacyjny/genialny w Kataryniarzu - Gibson buduje sobie stopniowo swoją wizję świata, trochę się powtarzając. Neuromancer jest znakomity - ale czy w swoich następnych powieściach nie pisze o tym samym? Nie znam ich, więc pytam - taką obawę mam po powyższej lekturze - Druga podobizna nie jest szczytowym osiągnięciem Huberatha, ale MSH niesamowicie buduje nastrój i, choć wielkim stylistą nie jest, pisze bardzo plastycznie. Poza tym wnikliwa psychologicznie budowa postaci. - Dicka Człowiek z Wysokiego Zamku jest świetną w swojej precyzji wizją świata, w którym USA przegrały wojnę i znalazły się pod okupacją. Po zakończeniu pozostał mi pewien niedosyt - jest zaskakujące, ale jakoś nie podoba mi się, że cała świetna fabuła prowadzi tylko do powiedzenia czytelnikowi, że książka fantastyczna, którą przeczytał, nie mówi o prawdziwej historii. Płyńcie łzy moje jest świetną powieścią fantastyczno-sensacyjną, ale nie zaliczyłbym jej do wybitnych - po prostu brakuje w niej tego czegoś , poza -jedynie- bardzo ciekawym pomysłem. Dlatego Kataryniarz RAZa jest dla mnie znacznie lepszy. - Zanim noc Dukaja to klasyczny horror i jako taki napisany bardzo dobrze; polski wątek wojenny dodaje powieści wartości - razem dobra powieść na poziomie. Xavras Wyżryn jest lepszy, ze względu na większy ładunek poglądów autora, jego szerszą obecność . no i, oczywiście, świetnie zbudowana akcja. Tyle na początek. Co mi ciekawego o tym powiecie? P.S. Wybaczcie, jeśli coś nie gra - trochę potrwa, zanim się nauczę obsługi tego sprytnego programu Michał Szklarski mic...@kki.net.pl ¤¤¤Vale magistra!¤¤¤

Report do moderatora   Loguj siê Loguj siê  
  Administrator wy³±czy³ mo¿liwo¶æ wysy³ania postów przez anonimowych u¿ytkowników.
at0i (Go¶æ)
Kliknij, aby zobaczyæ profil tego u¿ytkownika
Data urodzin:
Parę słów o sobie: Nie jestem taki zupełnie zielony, bo kiedyś udzielałem się w fido - trochę mi jeszcze zostało w pamięci. Poza tym studiuję prawo na gdańskim uniwerku i udzielam się w GKF-ie. A w ogóle to przeczytałem w ciągu ostatniego miesiąca: Rafał Ziemkiewicz Władca szczurów , Pieprzony los kataryniarza W. Gibson Johny Mnemonic , Neuromancer Marek Huberath Druga podobizna w alabastrze Bogusław Wołoszański Sensacje XX wieku po II w.św. Philip K. Dick Człowiek z Wysokiego Zamku ,             Płyńcie łzy moje, rzekł policjant Jacek Dukaj Zanim noc , Xavras Wyżryn Skrótowo moje wrażenia: - RAZ niezły w opowiadaniach, rewelacyjny/genialny w Kataryniarzu - Gibson buduje sobie stopniowo swoją wizję świata, trochę się powtarzając. Neuromancer jest znakomity - ale czy w swoich następnych powieściach nie pisze o tym samym? Nie znam ich, więc pytam - taką obawę mam po powyższej lekturze - Druga podobizna nie jest szczytowym osiągnięciem Huberatha, ale MSH niesamowicie buduje nastrój i, choć wielkim stylistą nie jest, pisze bardzo plastycznie. Poza tym wnikliwa psychologicznie budowa postaci. - Dicka Człowiek z Wysokiego Zamku jest świetną w swojej precyzji wizją świata, w którym USA przegrały wojnę i znalazły się pod okupacją. Po zakończeniu pozostał mi pewien niedosyt - jest zaskakujące, ale jakoś nie podoba mi się, że cała świetna fabuła prowadzi tylko do powiedzenia czytelnikowi, że książka fantastyczna, którą przeczytał, nie mówi o prawdziwej historii. Płyńcie łzy moje jest świetną powieścią fantastyczno-sensacyjną, ale nie zaliczyłbym jej do wybitnych - po prostu brakuje w niej tego czegoś , poza -jedynie- bardzo ciekawym pomysłem. Dlatego Kataryniarz RAZa jest dla mnie znacznie lepszy. - Zanim noc Dukaja to klasyczny horror i jako taki napisany bardzo dobrze; polski wątek wojenny dodaje powieści wartości - razem dobra powieść na poziomie. Xavras Wyżryn jest lepszy, ze względu na większy ładunek poglądów autora, jego szerszą obecność . no i, oczywiście, świetnie zbudowana akcja. Tyle na początek. Co mi ciekawego o tym powiecie? P.S. Wybaczcie, jeśli coś nie gra - trochę potrwa, zanim się nauczę obsługi tego sprytnego programu Michał Szklarski mic...@kki.net.pl ¤¤¤Vale magistra!¤¤¤ fajnie zaraz wypruboje plonk

Administrator wy³±czy³ mo¿liwo¶æ wysy³ania postów przez anonimowych u¿ytkowników.
P.S. Wybaczcie, jeśli coś nie gra - trochę potrwa, zanim się nauczę obsługi tego sprytnego programu Wszysto gra i dźwięczy: oby było więcej takich początkujących. Jak jesccze przeczytasz FAQ, to nikt cię nie odróżni od stałego bywalca

Maciej Bojko (Go¶æ)
Data urodzin:
A w ogóle to przeczytałem w ciągu ostatniego miesiąca: Rafał Ziemkiewicz Władca szczurów , Pieprzony los kataryniarza W. Gibson Johny Mnemonic , Neuromancer Marek Huberath Druga podobizna w alabastrze Bogusław Wołoszański Sensacje XX wieku po II w.św. Philip K. Dick Człowiek z Wysokiego Zamku ,             Płyńcie łzy moje, rzekł policjant Jacek Dukaj Zanim noc , Xavras Wyżryn Ty patrz - a ja z powyzszych przeczytalem tylko oba wymienione Dicki, a przeczytam jeszcze Huberatha, ewentualnie Gibsona... (Woloszanski poza konkursem, bo to nie sff.) A tak w ogole to czesc. Maciej Bójko maciej.bo...@students.mimuw.edu.pl

- Druga podobizna nie jest szczytowym osiągnięciem Huberatha, E tam. [jeszcze wiekszy ciach]

Sigurd (Go¶æ)
Data urodzin:
fajnie zaraz wypruboje plonk a jak Wasc sie cytowac nie nauczysz, to ja nie bede wyprobowywal (bo juz nie raz wyprobowalem), a po prostu uzyje (moze nawet urzyje). Sigurd Wsciekly w Pracy o Poranku

Id¼ do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team