FireBoard
Witamy, Go¶æ
Proszê Login albo Zarejestruj.    Zapomnia³e¶ has³o?
co jest modne finansami od lat trzęsą Żydzi i liberałowie (1 wej¶æ) (1) Go¶ci
Id¼ na dó³ Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: co jest modne finansami od lat trzęsą Żydzi i liberałowie
mkarwan (Go¶æ)
Kliknij, aby zobaczyæ profil tego u¿ytkownika
Data urodzin:
co jest modne finansami od lat trzęsą Żydzi i liberałowie  
(...)mnie wiadomo, że finansami od lat trzęsą Żydzi i liberałowie. Co ja poradzę, że tego się zabrania głośno mówić, że strach takie rzeczy mówić. Jednych i drugich lubię, jednym i drugim sporo dobrego zawdzięczamy, ale są też wpadki, faule, brak kompetencji, nawet wśród liberałów i Żydów, co się niejednemu w głowie nie zmieści. Co nie jeden spiskiem podsumuje. Mówi się o narodach i przedstawicielach narodów różne ogólnikowe rzeczy. Na przykład za światowy terroryzm odpowiadają głównie arabscy fanatycy religijni, wielu poważnych ludzi tak twierdzi. Za agresję na narody ościenne i szantażowanie Europy ropą oraz gazem, odpowiadają Rosjanie. Nie, to złe przykłady. Inne przykłady. Brazylijczyków uważa się za najlepszych techników futbolowych świata. Ponoć nikt nie potrafi wypić tyle co Rosjanie. Arabowie trzęsą ropą. Szwajcarzy słyną z czekolady, Grecy z filozofii, Polacy z bitności. Przepraszam bardzo, chciałbym spytać. O coś chciałbym spytać. Czy którekolwiek z tych stwierdzeń pachnie spiskiem? Czy którekolwiek jest dalekie od prawdy, nawet jeśli całą prawdą nie jest? Czy którekolwiek jest atakiem na nację lub przedstawicieli tej nacji, no może z wyjątkiem picia Rosjan. Ale jeśli nawet picie Rosjan, jest niestosowne, to czy z tego zdania, które napisałem wynika, że jestem rusofobem i nienawidzę Rosjan? Jeśli nie, to pozwolę sobie na mały eksperyment. Otóż według tego samego klucza powszechnych opinii stwierdzę, że światowe finanse, największe światowe instytucje finansowe, najbardziej tęgie i znane głowy światowej finansjery, takie jak Alan Greenspan, należą do Żydów. Z tego faktu wynika tyle, co wynika z moich wcześniejszych stwierdzeń, wynika powszechnie znana prawda, która w mniejszym lub większym stopniu oddaje pewien stan rzeczy. Pytam naiwnie, dlaczego w takim razie, w tym jednym jedynym przypadku, akurat tego narodu i talentu narodu, czuję się nieswojo i zapewne nieswojo poczuli się czytający? Dlaczego już słyszę co czai się za rogiem, kim zaraz zostanę okrzyknięty i jak bardzo będę niemodny. Co takiego powiedziałem, co każe mnie nazwać idiotą antysemitą? Stwierdzenie, że Brazylijczycy mają smykałkę do piłki, ujdzie mi bez echa, na pewno bez inwektyw, że Rosjanie piją, może mi się lekko zebrać, natomiast z tego, że Żydzi słyną jako bankierzy i finansiści może mi się tylko jedno przydarzyć. Antysemityzm połączony ze spiskową teorią dziejów, nienawiść, paranoja i neofaszyzm razem wzięte. Skąd się bierze ta spiskowa teoria dziejów o spiskowej teorii dziejów? I to obojętnie czy się stwierdzi talent do finansów, czy powie, że Sting jest Żydem. Zawsze pada pytanie, albo chociaż podejrzenie. A po co o tym wspominać? Po co było dodawać, że Żyd? Po prostu muzyk, bankowiec, człowiek. Pełna zgoda, tylko dlaczego mówi się z narodową dumą o papieżu Polaku, o najsłynniejszym francuskim pisarzu, o genialnym niemieckim architekcie i ani wymienieni, ani narody za takie stwierdzenia się nie obrażają, nie oglądają się nerwowo i nie szukają spisku? Wystarczy powiedzieć, żydowski bankier, żydowski muzyk i sami Żydzi patrzą na Ciebie jak by Twój dziadek nazywał się Tusk. Kto tu ma paranoję i to na swoim punkcie? Ja, czy ci co z własnej przynależności kulturowej i narodowej zrobili tajemnicę? Przecież to nie ja, ale sami Żydzi po tysiącach lat nazwali się Izraelitami. Czego się wstydzą? Ile się można tłumaczyć, że świat się uwziął na Żydów i czy to przypadkiem nie jest największa teoria spiskowa i najwygodniejsze alibi na każdą okazję? Czy to nie jest największy antynardowizm wszelaki, poza wybranym narodem, przy którym antysemityzm to mały pikuś? Jeśli mamy do czynienia z paranoją, to ta paranoja jest co najmniej wzajemna. Paranoja i owszem bierze się z pewnej ludzkiej małości, zgodzę się, że sporo ludzi wyciąga z prostych faktów skomplikowane wnioski, często machinalnie skomplikowane wnioski. Jak źle, no to na szczęście są Żydzi, zatem szafotów nie zabraknie i sprawiedliwości również. Tylko, że ja nie chcę tego powiedzieć, że Żydów należy obciążyć światowym kryzysem, ja chce tylko powiedzieć, że szczytem hipokryzji i spiskowej paranoi jest wyłączanie Żydów i liberałów z wkładu w światowy kryzys, kiedy to właśnie oni tym od lat trzęsą. Ciężar obłędu jaki towarzyszy podobnym stwierdzeniom jest ponad moje siły, ja tego obłędu nie udźwignę i ten obłęd dzieje się za sprawą samych Żydów (części), którzy z jednej strony mają niezłego hopla na punkcie swojej martyrologii, większego niż Polacy, z drugiej udają, że w ogóle ich nie ma. Nie ma Żydów, są muzycy, pisarze, bankowcy, Żydów nie ma, chyba, że chodzi o tych co przeżyli największą tragedię w dziejach ludzkości , wtedy niemal wszyscy się meldują. Inne narody przeżyły malutkie tragedie, dlatego mnóstwo na świecie antysemitów. Podobnie z liberałami, nie ma liberałów w kryzysie, chyba, że chodzi o kopanie socjalistów, no to natychmiast pojawiają się liberałowie. Jeszcze nie słyszałem aby jakiś Brazylijczyk, po stwierdzeniu, że Brazylijczycy są dobrymi technikami, węszył spisek i rasizm w wypowiadającym tę powszechnie znaną opinię. Nie słyszałem o antybrazylizmie, kiedy się powszechnie stwierdza, że się brazylijski piłkarz Ronaldo zapasł i skończył. Nie słyszałem też aby Żydzi byli dumni ze swoich bankierów, cieszyli się i chwalili przed całym światem, że posiadają rzadki talent. Przeciwnie to jakimś dziwnym rad sposobem jest temat tabu. O tym nie wypada mówić, ponieważ za tym czai się spisek, śmieszność niemodnych stwierdzeń i paranoja mówiącego. Nie wolno wspominać o narodowości żydowskiej w innym kontekście niż szacunek dla wielkiej narodowej tragedii. Tylko ten kontekst jest modny, bezpieczny i nie jest antysemityzmem. Z drugiej strony można też zadać fundamentalne pytanie. Po co mi wiedzieć jaka jest narodowość tego czy innego bankiera, jeśli nie jestem antysemitą, rasistą, czy innym bydlęciem? Po co mi wiedzieć, czy on jest liberał czy inny złoty środek na wszystko. Doskonałe pytanie. Otóż ta wiedza jest mi potrzebna do weryfikacji. Chce wiedzieć, kto odpowiada za kryzys, jakie konkretne instytucje i do kogo należące. Jeśli się okaże, że na 100 winnych 30 to banki czeskie, 30 francuskie, 30 szwajcarskie, 5 polskie, 3 ukraińskie, jeden marokański i jeden żydowski, to ja już wiem na czym stoję. Mam prawo stwierdzić, że nie ufam czeskim, francuskim i szwajcarskim bankom, skala niekompetencji mnie przeraża Czeskie, francuskie i szwajcarskie banki, w dużej mierze, albo nie mają pojęcia o swojej robocie, albo okradają klientów z premedytacją. Od dziś składam pieniądze w bankach żydowskich i marokańskich, przy takim poziomie błędu i wpadek mam zaufanie do tych nielicznie popełniających błędy bankierów. Po prostu jedne narody mają talenty do bitki, inne do wypitki, jeszcze inne do interesu. Nie wiem jak pozostałe ciche ofiary kryzysu, ale ja chce wiedzieć, kto mnie okradł i absolutnie nie wyłączam z grona podejrzanych żydowskich właścicieli banków i innych finansowych instytucji, nie wyłączam również liberałów, tylko dlatego, że socjalizmem gardzę. Jeśli kupuję od lat niemieckie samochody, to dlatego, że mam jasny i klarowny przegląd sytuacji, wiem kto wyprodukował, wiem co produkują inni, uważam, że Niemcy się znają na samochodach. Od lat pijam tanie bułgarskie wina, na takie mnie stać, chociaż wiem, że nie Bułgarzy, a Francuzi, Włosi, Portugalczycy mają lepszą markę w świecie, kiedy postawili próbowałem. Nie wiem jaki jem ser, pewnie z Turka, ale wiem kto słynie z produkcji serów. Mogę udawać głupiego, że Żydzi nie słynną z produktów finansowych, żeby nie zostać oskarżonym o antysemityzm, mogę udawać głupiego, że nie liberałowie od lat realizują w światowych finansach swoją doktrynę, wtedy nie zostanę socjalistą. Ale nie będę udawał głupiego, uważam, że Brazylijczycy są genialnymi piłkarzami, a Żydzie genialnymi bankowcami. Uważam, że to liberałowie, a nie socjaliści w ostatnich latach odpowiadali za finanse. Z przedstawionych statystyk winnych nie muszą wynikać machinalne wybory. Powiedzmy, że 30 żydowskich banków wiedziało co robi i wiedziało, że to prowadzi do bankructwa, czyli kradło po prostu, natomiast okazało się, że spośród wszystkich banków świata, jeden należący do starej żydowskiej rodziny był najlepszy na świecie. Zachował się modelowo uczciwie i zabezpieczył siebie i swoich klientów na czas kryzysu. 30 złych żydowskich banków, plus jeden genialny, to nam daje, o ile dobrze liczę 31 banków. Pozostaje 69 i niech to będzie 69 średnich banków, takich na przyzwoitym poziomie i niech te banki należą do Szwedów, wszystkie do Szwedów dla uproszczenia. Co ja robię z taką wiedzą? Otóż oczywiście biorę kredyt w genialnym i uczciwym żydowskim banku i chwalę żydowski bank po wszystkich odpustach. A gdy się zdarzy, że w tym banku nie będzie już środków o czym uczciwie informuje mnie genialny żydowski bank, to ja nadal chwalę genialny żydowski bank, a może nawet jeszcze bardziej, ale nie idę do jednego z 30 marnych żydowskich złodziejskich banków, idę do przeciętnego banku szwedzkiego. Niczego innego nie chcę poza uczciwością sprzedawcy, chyba mam do tego prawo, bez wglądu na to, jak się kiedyś naród sprzedawcy wycierpiał i wycierpi, mam prawo bronić się przed złodziejami, obojętnie czy to są socjalistyczne nieroby , niewidzialne ręki rynku , czy po prostu żydowscy albo liberalni oszuści jakkolwiek nienawistnie i spiskowo to brzmi.
... read more »

Report do moderatora   Loguj siê Loguj siê  
  Administrator wy³±czy³ mo¿liwo¶æ wysy³ania postów przez anonimowych u¿ytkowników.
Id¼ do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team