FireBoard
Witamy, Go¶æ
Proszê Login albo Zarejestruj.    Zapomnia³e¶ has³o?
moda lata 70 moda na lata 80. (1 wej¶æ) (1) Go¶ci
Id¼ na dó³ Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: moda lata 70 moda na lata 80.
mp (Go¶æ)
Kliknij, aby zobaczyæ profil tego u¿ytkownika
Data urodzin:
moda lata 70 moda na lata 80.  
Czesc, Co sadzicie o trwajacym powrocie mody na lata 80. w roznych przejawach zycia spolecznego? Nie mowie juz o samej muzyce (wiele mlodych zespolow nasladujacych brzmienie a la 80s czy powroty takich gwiazd jak Kapitan Nemo) ale takze o innych aspektach kulturowo-spolecznych: te wszystkie kiczowate elementy wracajace w modzie, stacje radiowe grajace masowo muzyke z lat 80. zamiast nowych kawalkow itd. itp. Jakie jeszcze przejawy tej mody dostrzegacie wokol siebie? Co sadzicie o tym zjawisku - czy to ma sens? Czy sami tesknicie za latami 80.? A jesli tak (lub nie) to dlaczego? Moze wyniknie nam z tego jakas kreatywna dyskusja... pozdrawiam! mp

Report do moderatora   Loguj siê Loguj siê  
  Administrator wy³±czy³ mo¿liwo¶æ wysy³ania postów przez anonimowych u¿ytkowników.
gietek (Go¶æ)
Data urodzin:
Ufff.... długo na to czekałem..... No wreszcie jakiś mądry człowiek! Muszę Ci powiedzieć, że... nienawidzę muzyki z lat 80-tych. Nienawidzę brzmień, instrumentów i wykonawców (ich styl śpiewania, wygląd) oraz teledysków. Ta muzyka nie ma duszy! Absolutnie! Większośc facetów wyglądała jak eunuchowate pedzie, a kobiety jak potwory z kosmosu tuż po porażeniu prądem. Mam już dość radia Kolor i Zet (Boże!!!!!!!!!). Przerzuciłem się wyłącznie na radio Jazz - cała paleta brzmień i gatunków muzycznych (nie tylko jazz). Nie mam pojęcia komu może się podobać muzyka z lat 80-tych. Przepraszam jeśli kogoś uraziły moje słowa, ale nic nie poradzę na niechęć to tych lat. Dlaczego przytłaczająca większość rozgłośni radiowych zrezygnowała z muzyki lat 60/70-tych? To jest dopiero muzyka! Wciąż odkrywam nowych artystów, którzy mnie zwalają z nóg (ostatnio Arthur Brown) i wiem, że 60's i 70's kryją przede mną jeszcze wiele tajemnic. A 80's? Same łajno... I tym optymistycznym akcentem pozdrawiam wszystkich )))))) Giętek P.S. Jeszcze raz przepraszam wszystkich miłośnikow lat 80-tych za te ostre słowa krytyki.

Administrator wy³±czy³ mo¿liwo¶æ wysy³ania postów przez anonimowych u¿ytkowników.
że 60's i 70's kryją przede mną jeszcze wiele tajemnic. A 80's? Same łajno... I tu sie troche nie zgodze. Lata 80. to takze tacy wykonawcy jak Chris De Burgh, Bonnie Tyler, Bon Jovi i mase innych, ktorych chyba za cos nalezy pamietac. Co do radiostacji to sie w pelni zgadzam, bo to nie tylko Kolor (ktorego nie znam) i Zet (ktore znam), ale takze RMF i wiekszosc lokalnych w Bydgoszczy. Cale szczescie ze mozna poogladac troche MTV Classic. Daniel

gietek (Go¶æ)
Data urodzin:
Oczywiście, że jest kilku wykonawców lat 80-tych, ktorzy wnieśli do muzyki wiele, ale większość to zespoły jednego przeboju. Zresztą nie chodzi tu przecież tylko o muzykę.... Dla mnie lata 80 = zjawisko w ogóle nieciekawe ))

Oczywiście, że jest kilku wykonawców lat 80-tych, ktorzy wnieśli do muzyki wiele, ale większość to zespoły jednego przeboju. Zresztą nie chodzi tu przecież tylko o muzykę.... Dla mnie lata 80 = zjawisko w ogóle nieciekawe )) Nieciekawe? A o Murze Berlinskim i zmianach ustrojowych w polowie Europy? O praktycznym koncu Zimnej Wojny? Daniel

Ja lubię oglądać polskie teledyski z tamtego okresu. Np. Cały ten zgiełk Budki albo klipy Lady Pank. Fajne, takie inne.

Id¼ do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team