fryzury kok Oswiadczyny (1 wej¶æ) (1) Go¶ci
Ulubione: 0
|
|
|
TEMAT: fryzury kok Oswiadczyny
|
|
|
|
fryzury kok Oswiadczyny
|
|
A tak nawiasem mowiac to ciekawa jestem jak teraz faktycznie cos takiego wyglada? Ja zaprosiłem dziewczynę do restauracji na dobry obiad i powiedziałem że chcę z nią być i czy nie ma nic przeciwko. Był oczywiście pierścionek, kwiaty i świece. Potem za kilka dni pojechaliśmy do jej rodziców (oczywiście z kwiatami dla jej mamy) i zrobiliśmy (razem!) obiad podany z dobrym winem. Podczas obiadu powiedzieliśmy o naszych planach. Przynajmniej jej mamusia jest mna zachwycona  )) Zenek
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wy³±czy³ mo¿liwo¶æ wysy³ania postów przez anonimowych u¿ytkowników. |
|
|
|
fryzury kok Oswiadczyny
|
|
Wasz wybor. Patrze jednak na niezmienne od lat biale suknie panien mlodych, obsypywanie drobniakami albo ryzem, tradycyjne sluby koscielne i rownie tradycyjne wiejskie wesela. Mysle sobie, ze ludziom jednak zalezy, zeby to szczegolne wydarzenie w ich zyciu - poczatek malzenstwa - odbylo sie w sposob podobny do ich rodzicow i dziadkow. To czar i urok, ktorego nie daje nam XXI wiek. Drogie Panie, jak Wy to widzicie? Tradycyjne polskie wesela? Koszmarnie. Koszmar zaczyna sie juz na pocztaku, kiedy trzeba ustalic liczbe gosci i potem kiedy rodzina zdaje sobie sprawe ile bedzie to kosztowac. Poniewaz zwykle najmniejsze wesele to kilkadziesiat osob, plus stroje panstwa mlodych i oprawa - to wychodzi majatek. Jasne jest, ze rodzina musi to finansowac, bo naprawde rzadko ktora para ma tyle kasy; a jak rodzina finansuje, to rodzina warunki dyktuje, wiadomo. I zaczynaja sie dramaty. panna mloda czegos tam nie chce, pan mlody cos-tam, ale rodzina... rodzina.. rodzina... w efekcie (tak wynika z tych wesel na ktorych bylam i gadalam z mlodozencami) konczy sie tak, ze wesle co prawda wystawne, ludzie zachwycaja sie etc. ale oboje mlodzi sa niezadowoleni i chca tylko zeby sie to jak najpredzej skonczylo. Dla przykladu podam swoje wesele (a zarazem slub w jednym); kosztowalo nas to wszystko razem jakies $700 z czego najwiecej wyniosla moja sukienka. Maz smoking pozyczyl (i tak na zadne inne okazje nie ubiera sie w to wiec po co); zarcie zrobilismy sami dzien przed, z zakupionych materialow (kiebaski z grilla, kurczak, 3 rodzaje salatek a i tak goscie nie mogli sie nadziwic jak powiedzialam ze sama robilam); tort byl zmowiony w cukierni. Impreza byla na 50 osob, miala miejsce w domu znajomej na wzgorzach, slubu udzielal nasz znajomy (ma licencje), wszystko bylo na zewnatrz. Przybylym gosciom sie podobalo, podobalo sie nawet mojej rodzinie jak dostali zdjecia (niestety nie mogli byc obecni z powodu nieposiadania wizy do USA na czas). Jak ktos ciekawy moze zobaczyc zdjecia tu: http://pierdol.ninka.net/~ninka/stare/slub.html I jakos wcale nie czuje sie ani gorsza ani mniej szczesliwa od tych, co maja tradycyjne polskie sluby koscielne i wesela.
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wy³±czy³ mo¿liwo¶æ wysy³ania postów przez anonimowych u¿ytkowników. |
|
|
|
fryzury kok Oswiadczyny
|
|
uda sie pani jeszcze schudnac! . Stwierdzilysmy, ze te panny mlode wygladaja tak samo tandetnie i odpustowo, bo kieruja sie 'gustem' pani sklepikarki i fryzjerki. Ale coz... taka sila tradycji. A tradycja wali odpustem na kilometry i zwalnia od myslenia - ma sie gotowe przepisy i wszystko jest jasne. Cos w tym jest... ja jak sobie szukalam kiecki to przede wszystkim kierowalam sie dwoma wytycznymi - zebym w niej ladnie wygladala i zeby byla wygodna. Co do fryzury - rano wtstalam, umylam glowe i se wymodelowalam suszarka wlosy. wszystkiego zajelo mi to 15 minut. Za to nie musialam sie martwic ze mi kok wpadnie do miski  A inni znajomi (on amerykanin ona kanadyjka, ale z pochodzenia hinduska) tez fajnie mieli. On byl normalnie w garniturze a ona w tradycyjnym sari. Wygladala naprawde slicznie... slub wzieli w urzedzie a potem w ramach wesela zaprosili znajomych na obiad do restauracji; kazdy placil za siebie bo mlodzi nie mieli w ogole kasy i jakos nikomu to nie przeszkadzalo. Kazdy byl happy. W Polsce to wesela sie robi przede wszystkim dla rodziny i sasiadow. Mnie to zawsze denerwowalo, bo wydawalo mi sie, ze wesele to taka impreza przede wszystkim dla mlodych, i tych, ktorych mlodzi lubia, uwazaja za swoich przyjaciol i z ktorymi sie dobrze bawia;, ot takie party ze spae4cjalnej okazji. A w tradycyjnym wydaniu to se ne da niestety tak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fryzury kok Oswiadczyny
|
|
.... oswiadczas sie dziewczynie bo to z nia budujesz zwiazek (sposob obojety - kawiarnia, szczyt gory, poklad jachtu..). Potem idziesz do rodzicow nazeczonej i, moze byc w czasie obiadu z kwiatami dla przyszlej tesciowej, _razem_ informujecie ich o tym, ze macie zamiar sie pobrac. Tak to widze Przepraszam, ale dlaczego do rodziców tylko narzeczonej, hę?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fryzury kok Oswiadczyny
|
|
|
Czesc Moze ktos wypowie sie na temat, jak powinny wygladac eleganckie oswiadczyny ? 1. trochę nie ta grupa... 2. oświadczyny (to znaczy ich forma) w związku nie są najważniejsze Ale żeby odpowiedzeć na pytanie. nie kieruj się jakimiś wcześniej napisanymi algorytmami - bądź naturalny. Ja np. nie widzę niczego złego np. w takiej scenie: Oboje sobie leżą na leżaczkach na słoneczku na jakichś wakacjach... Ptaszki ćwierkają, ludzi w okolicy w ogóle... I tak przy okazji można się zapytać A miał(a)byś ochotę na małżeństwo? (<- wariant dla obu stron) Oczywiście to tylko pierwszy z brzegu przykład czegoś maksymalnie prostego i bezpretensjonalnego...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fryzury kok Oswiadczyny
|
|
|
Przyjdz do rodzicow panny mlodej z pierscionkiem dla narzeczonej oraz z bukietem kwiatow dla jej mamy. Jak chcesz, przyjdz ze swoimi rodzicami, albo tylko z ojcem. Powiedz, ze kochasz, ze pragniesz pojac za zone. Mozesz przy okazji cos powiedziec, jak masz talent i stalowe nerwy. Albo komuś się przełomy wieków pomyliły, albo wpadłem w jakiś wir czasoprzestrzenny ;-P Co, do licha ciężkiego, mają do tego czyiś rodzice???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|