FireBoard
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
w?osy kobiece A tak właściwie to czym się różnią magazyny rowerowe od....? (mała prowokacja, a może i polemika) (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: w?osy kobiece A tak właściwie to czym się różnią magazyny rowerowe od....? (mała prowokacja, a może i polemika)
sir Szewc (Gość)
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
w?osy kobiece A tak właściwie to czym się różnią magazyny rowerowe od....? (mała prowokacja, a może i polemika)  
P.S. Czekam na Twoje artykuły. Teraz to dziwnie mi będzie pisać na grupę, bo jako pismak z branży a. powinienem wiedzieć wszystko (a wiem, że na grupie i poza nią jest wiele asów b. a jeżeli nie to nie ścigać z sieci Moje P.S. Czy jest jakiś wygodniejszy sposób przeglądania archiwum grupy niż przez onet? Czy można to robić przez OE? Chcę pogrzebać w archiwach i zobaczyć jak krytykowaliśmy bB i wyciągnąć wnioski.

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
giant_xtc (Gość)
Data urodzin:
w?osy kobiece A tak właściwie to czym się różnią magazyny rowerowe od....? (mała prowokacja, a może i polemika)  
Witam. Wbrew pozorom post jak najbardziej związany z rowerami i niebędący spamem. Pojawił się głos, że Magazyn Rowerowy czyta się tak jakby go redaktorki Vivy przygotowywały. Pytam się więc, czym się różnią owe Vivy i inne kobiece magazyny od tych rowerowych? Rowerowe: Moda kolarska: coś do crossu, coś dla dehowców itp. Kobiece: Moda: coś do biura, coś na przyjęcie u znajomych itp. Rowerowe: Relacje z zawodów, wywiady z zawodnikami, o transferach Kobiece: Życie na szczycie - wywiady z gwiazdami i relacje z imprez towarzyskich Rowerowe: Trening (wydolności) i dieta (ładowanie węglowodanami w okresie przedstartowym) Kobiece: Dieta odchudzająca i ćwiczenia na celulitis Rowerowe: sprzęt i gadgety (rowery, błotniki, sakwy, kaski etc.) Kobiece: sprzęt - nowe kosmetyczki, szminki, pilniki do paznokci. Rowerowe: co i jak - zaplatanie kół, smarowanie łańcucha Kobiece: co i jak - makijaż, depilacja (u nas też to było), co zrobić gdy się włosy rozdwajają. A przedewszystkim periodyzacja. Związanie powyższych bloków i innych materiałów z porami roku. W kobiecych np. Moda na wietrzene wieczory, Co zrobić z jesienną depresją W rowerowych np. Kurtki na deszcz, Jesień nie musi boleć - wsiądź na trenażer. I te tzw. żelazne tematy powtarzają się co roku. I w gazetach i na grupie. Zawsze znajdzie się ktoś co mu będzie w zimie zimno i będzie chciał ochraniaczy na kolana, a w lecie zapragnie informacji na temat pokonywania podjazdów. Nie dziwi więc fakt, że w obydwu rodzajach pism powracają one jak bumerangi, choć w trochę zmienionej formie i treści. I tak jak w anegdocie (nie pamiętam jej dokłądnie ale sens chyba widać: redaktor magazynu wędkarskiego zamieszczał artykuł o wabieniu szczupaków napisany na podstawie tego co znalazł w archiwum. A teksty z wydań archiwalnych były przedrukami z przedwojennego wędkarza polskiego. O! Nie jeśmy kultowi. Nasze magazyny są kobiece. )))

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
ore (Gość)
Data urodzin:
zbyt duzo od wydawcy magazynu np.rowerowego? w koncu czy oni musza sie na wszystkim znac? czego tak wogole my chemy od magazynu?,zeby w nim byly jakies super testy ( z pomiarami np wplywu zaplecenia kola na kolana kolarza itp.jeszcze najlepiej poparte wykresami , tabelami itp..? Z tym się zupełnie nie zgadzam. Otóż moim zdaniem tego właśnie oczekujemy i powinniśmy oczekiwać. A co mamy? Jak wiadomo światem rządzi biznes, więc jakiś biznesmen postanawia ściągnąć z zachodu kapitał (lub wyłożyć swój) i wydać taki MR, albo BB. Po co? Po to żeby zarobić panowie i panie! TYLKO PO TO! Zatrudnia się więc paru zapalonych amatorów, takich jak my, którzy piszą teksty i może nawet zlecili by jakimś-tam pracowniom naukowym wykonanie testów na przeżutce XT etc., ale NIE MOGĄ, bo liczy się ZYSK. A ekspertyzy są szalenie kosztowne. Może i chętnie nakupili by szpejów i wymasakrowali je aby dać nam pełnowartościowe testy sprzętu. ALE NIE - BO LICZY SIĘ ZYSK. Może i chcieliby napisać coś bardziej ambitnego niż kulowe i zajebiste ale NIE WOLNO - BO LICZY SIĘ ZYSK. Mamy więc czasopismo, stworzone tylko i wyłącznie dla reklamodawców, gdzie paru chłopaków-redaktorów męczy się nad swoimi tekstami, pod czujnym okiem właściciela. Nawet jak umieją napisać coś lepszego to i tak nie tego nie zrobią - bo zmniejszy się grono reklamodawców. Cen sprzętu nie ma - bo producent nie zapłacił za artykuł. Sklepów nie ma? - jak wyżej. A kiedy są to wiadomo, że sponsorowano artykuł. Takie życie niestety. TO SIĘ DIAMETRALNIE zmieni kiedy będziemy WYMAGAĆ JAKOŚCI, TABEL i DOGŁĘBNYCH analiz w czasopismach dla rowerzystów. Bo wtedy i reklamodawcy i właśćiciele UWZGLĘDNIĄ w swoich biznes-planach wymagania klienta, uwzględnią koszty badań, analiz i tabel, prawo rynku ich do tego w końcu zmusi. A jeśli przestaniemy wymagać - będą nas dalej karmić sieczką. DLATEGO, ŻE LICZY SIĘ TYLKO ZYSK, kochani. NIESTETY TAK. I kiedy to już się stanie - będziemy mieli prawdziwy, 200 stronicowy, pięknie wydany magazyn rowerowy o wdzięcznej i sprawdzonej nazwie ROWER, na najwyższym poziomie jakiego można oczekiwać, kupowany przez ludzi, którzy jeśli płacą 1000zł za amortyzator to i za wysokiej jakości miesięcznik są w stanie zapłacić. Bo w tej chwili nie wyszliśmy z polskimi czasopismami ponad poziom bardziej zaawansowanych makrokeszów, tudzież najtańszych markowcych rowerów na każdą okazję . HOWGH! pozdrawiam! ORE

giant_xtc (Gość)
Data urodzin:
pomiarami np wplywu zaplecenia kola na kolana kolarza itp.jeszcze najlepiej poparte wykresami , tabelami itp..? Z tym się zupełnie nie zgadzam. Otóż moim zdaniem tego właśnie oczekujemy i powinniśmy oczekiwać. Nie zrozumiales chyba mnie, ja tego wlasnie oczekuje,ale wydaje mi ze takim oczekiwania wydawca nie jest w stanie sprostac.A jezeli by sprostali to czasopismo by kosztowalo np 50 zl. Ale ja bym kupowal jak by bylu warte swojej ceny rafal

Czy jest jakiś wygodniejszy sposób przeglądania archiwum grupy niż przez onet? Niby też http, ale o 100% bardziej wygodny: http://www.google.pl/advanced_group_search?hl=pl Albo... Są ludzie, którzy gromadzą archiwa w formacie Forte Agenta (taki news reader). Nawet kiedyś były dostępne na jakimś serwerze FTP. Może u Ptashka...? Nie pamiętam. Pozdrawiam, Grzesiek Z. P.S. Nie stresuj się. Pisz po prostu i już. I tak nie dogonisz np. melona, który podaje n/t obróbki _meta_li 10 nowych _link_ów na tydzień...

ore (Gość)
Data urodzin:

Nie zrozumiales chyba mnie, ja tego wlasnie oczekuje,ale wydaje mi ze takim oczekiwania wydawca nie jest w stanie sprostac.A jezeli by sprostali to czasopismo by kosztowalo np 50 zl. Ale ja bym kupowal jak by bylu warte swojej ceny
rzeczywiście nie zrozumiałem cię. Ja myślę podobnie - z tym że rynek w końcu wymusi to sprostanie wymaganiom. ATSD- jeśli nie przeszkadzałyby ci dwustronicowe reklamy ekskluzywnych towarów - wtedy czasopismo nie kosztowało by 50 a 20złotych. Ale to jeszcze nie teraźniejszośc - to przyszłość... pozdrawiam! ORE

Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team