Jeżeli firma wymusza noszenie garniturów, to zapewne ma jakieś wytyczne i w tej kwestii. Firma nie wymusza noszenia garniturów aczkolwiek na moim stanowisku nie sposób wyobrazić sobie człowieka idącego do pracy, np w dresie
Zakładam garnitur ponieważ takie są ogólnie przyjęte normy. Nie słyszałem jednak o normach dot. długości włosów, stąd też moje pytanie na tym forum - czy wypada
Właśnie! Tak jak nie wypada Ci założyć dresu (czy jakiegokolwiek ubrania, które też nie jest garniturem) nie wypada Ci nosić długich włosów. Żeby było jasne: sam od paru lat chodzę na codzień w garniturze, też nie wyobrażam sobie inaczej. Sam też przez blisko 7 lat nosiłem bardzo długie włosy. Mi osobiście nie przeszkadza specjalnie, jeśli ktoś ma długie. Inna sprawa, że niektórym jest w takich włosach całkiem dobrze, inni natomiast wyglądają beznadziejnie. Pewne zachowania są intuicyjne, nikt nie narzuca wprost, ale tak jak nie chodzisz w swetrze do pracy, pewnych zachowań nie stosujesz, tak nie powinieneś nosić długich włosów. Pozdrawiam serdecznie Qbee