FireBoard
Witamy, Go¶æ
Proszê Login albo Zarejestruj.    Zapomnia³e¶ has³o?
z grzywk? i obsikam zgliszcza (1 wej¶æ) (1) Go¶ci
Id¼ na dó³ Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: z grzywk? i obsikam zgliszcza
De Gzyra (Go¶æ)
Kliknij, aby zobaczyæ profil tego u¿ytkownika
Data urodzin:
z grzywk? i obsikam zgliszcza  
Nie rozumiem Cię człowieku. Nie poddawaj się... próbuj.... gzyra

Report do moderatora   Loguj siê Loguj siê  
  Administrator wy³±czy³ mo¿liwo¶æ wysy³ania postów przez anonimowych u¿ytkowników.
Raskolnikow (Go¶æ)
Data urodzin:

Wybacz ale w ten sposób to kazdego mozesz skrytykowac. Naciagane to i doprawdy zalosne. Rzecz w tym Guru, że nie każdego. W tym cały urok.
Każdego, każdego. Daj mi dowolny wywiad z dowolnym człowiekiem a odpowiednio go komentując mogę z niego zrobić wała. Dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie Raskolnikow

Administrator wy³±czy³ mo¿liwo¶æ wysy³ania postów przez anonimowych u¿ytkowników.
Pszemol (Go¶æ)
Data urodzin:
nienormalną osobą jest także ta, którą duużo osób ma w kill-file, czyli jest inna... Pszemol, nie czujesz się  'lekko' wyalienowany? Wiesz co ... jakoś niebardzo. Choć zawsze, od małego byłem jakiś inny... Zawsze, inaczej niż wszyscy chłopcy, wolałem poczytać książkę czy pobawić się telewizorem i lutownicą albo wywołać kilka fotografii w łazience zamiast pokopać w piłkę, popalić w krzakach pety czy iść na wódkę... Jak widzisz, zdążyłem się już do swojej odmienności przyzwyczaić i nie robi na mnie wrażenia że ktoś mnie nie toleruje... Tobie jak widzę bardzo zależy na akceptacji przez innych - może i Tobie kiedyś to przejdzie a jeśli nie to wyrośniesz na największego konformistę świata dostosowując każdy swój ruch do wymagań otoczenia... Tego nie zrobię bo mnie nie będzie lubiało towarzystwo... Tamto zrobię mimo iż to nie mój styl, ale takich ludzie lubią... - czy tak rozumujesz, Kubuś? Jeśli tak, to szczerze współczuję... Acha, ponieważ używam tu słowa, którego prawdopodobnie nigdy nie słyszałeś postanowiłem zacytować encyklopedię... Specjalnie dla Ciebie, cieszysz się? KONFORMIZM, postawa ścisłego podporządkowania się normom, wzorom, poglądom panującym w danej grupie społecznej i niewykraczania poza nie; konformista - człowiek o takiej postawie. (c) Encyklopedia Multimedialna PWN '98

Pszemol napisał(a) w wiadomości: <7ungcp$1u...@h1.uw.edu.pl... |Ewa Helpa <ewah...@priv1.onet.pl wrote in message | Bogdan L. napisał(a) w wiadomości: ... | | (...) nie czytaj prasy dla typowych ludzi (...) | | *Typowi ludzie* ... ? | | Hmm... Ciekawe. | |Innymi słowy *NORMALNI* w przeciwieństwie do wegetarian. |Normą dla człowieka jest jedzenie mięsa tak samo jak normą |dla dziecka jest chodzenie do szkoły. Osoba niejedząca |mięsa jest nienormalna (nie stuknięta tylko nienormalna) |tak samo jak nienormalne jest dziecko niechodzące do szkoły. | nienormalną osobą jest także ta, którą duużo osób ma w kill-file, czyli jest inna...Pszemol, nie czujesz się  'lekko' wyalienowany?

Ewa Helpa (Go¶æ)
Data urodzin:
|Innymi słowy *NORMALNI* w przeciwieństwie do wegetarian. A wcale, że nie. Wegetarianie są normalni, czyli - typowi. Typowym zachowaniem dla wegetarianina jest nie_spożywanie mięsa z przyczyn bardzo różnych... Czyli jest to normą dla pewnej, bardzo licznej grupy ludzi. I jest to jest typowe zachowanie, czyli normalne. Dla mnie nie_typowym zachowaniem powinno być jedzenie mięsa... A nie jest. Człowiek mięso jeść może (jak chce), a nie musi. Tak się składa, że nie widzę powodów, aby w jakiejś dziedzinie życia (np.: odżywianie się nie funkcjonowało sobie kilka odmiennych 'standardów normalności'. Jedno z drugim wcale się nie kłóci, jeśli zaspokaja potrzeby różnych ludzi. Szkoda tylko, że jest aż tak trudne do zrozumienia dla niektórych przedstawicieli mojego gatunku. Jeżeli człowiek - ach ! wszystkożerca ! - eliminuje coś ze swojej diety, bo ma takie widzimisie lub kieruje się sobie znanymi przesłankami, to jest to zachowanie jak najbardziej normalne, czyli typowe. Fakt 'wszystkożerstwa' nie oznacza jedzenia wszystkiego, co do jedzenia się nadaje. To wydaje się być oczywistym. Przynajmniej dla mnie. Nikt w Polsce (chyba) nie je szczurów, bo to byłoby obrzydliwe w jakimś tam odczuciu społecznym. Czy zatem jest to zachowanie nienormalnego, nietypowego  człowieka - rezygnacja z czegoś jadalnego ? Nie. Ja nie jem szpinaku, bo to IMHO (proszę o wybaczenie wielbicieli tej zieleniny) zielona, nie_apetyczna glajda (a jej walory zdrowotne mam w głębokim poważaniu). Nie jem brzoskwiń, bo mają włochatą skórkę, co powoduje u mnie (w czasie konsumpcji) pewien dyskomfort... I wielu innych rzeczy także nie jem, choć wcale mięsem one nie są. Czy to jest nienormalne ? Nie. A jestem wszystkożercą. Wielkie to uproszczenie - pisać - rezygnacja z mięsa jest czymś nienormalnym. Bo tak się składa, że każdy z nas rezygnuje z pewnych potraw, dań. Mamy wybór i wybierając, kierujemy się swoimi własnymi preferencjami. Nikt nie je wszystkiego. Czyli albo wszyscy jesteśmy nienormalni, albo wszyscy do normalnych się zaliczamy. Ja stawiam na tę drugą opcję. EOT Napisała Ewa

Ewa Helpa (Go¶æ)
Data urodzin:
EOT No cóż... Teraz już na pewno... Pozdrawiam, Ewa

Id¼ do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team