FireBoard
Witamy, Go¶æ
Proszê Login albo Zarejestruj.    Zapomnia³e¶ has³o?
modne sklepy Moja Warszawa (1 wej¶æ) (1) Go¶ci
Id¼ na dó³ Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: modne sklepy Moja Warszawa
rudziaFFka (Go¶æ)
Kliknij, aby zobaczyæ profil tego u¿ytkownika
Data urodzin:
modne sklepy Moja Warszawa  
Wzruszona wczorajszym warszawiaczeniem w Dwojce, ktora zgotowala urodziny Wielankowi, chcialam po prostu zyczyc Wam dobrego tygodnia az tu od samego rana... Spotyka mnie nauczyciel, z Tajlandii, w autobusie, calkiem zagubiony - bo 131 trase zmienilo, a On jeszcze kierunki pomylil, a szukal byl drogi na plac Konstytucji... Eh ten angielski kulawy jak pies z Zabkowskiej... I tak idac spokojnie Swietokrzyska i starajac sie zrozumiec jeszcze bardziej, dowiedzialam sie, ze przyjechal tu z poznania, a do poznania z Tajlandii i rodzine chce przywiezc, ale do Czech. I rozgladal sie i pytal o dziwne rzeczy, ktore po angielsku nie brzmia juz tak, jak po warszawsku I wskazal na nasz Pajac, tyle budzacy mieszanych takich uczuc... I mowi, ze to piekne i co to . Dech z wrazenia zapiera w piersi i tlumacze, coz to za miejsce i budynek i ze wielu mieszkancow Warszawy nie lubi go - a po krotce za to, ze to spadek . A On dalej w zaparte - alez to piekne, czy mozna wchodzic za darmo do srodka?! I zdziwiony nieludzko, ze tam teatry, muzea, wystawy i inne... To ja jeszcze bardziej chce powiedziec - kocham to miasto... bylas biedna, stracona, spalona, zdeptana, ale bylas! - jak w piosence... nie negujcie Warszawy serdecznosci))

Report do moderatora   Loguj siê Loguj siê  
  Administrator wy³±czy³ mo¿liwo¶æ wysy³ania postów przez anonimowych u¿ytkowników.
Pawel Lesniak (Go¶æ)
Data urodzin:

Wzruszona wczorajszym warszawiaczeniem w Dwojce, ktora zgotowala urodziny Wielankowi, chcialam po prostu zyczyc Wam dobrego tygodnia az tu od samego rana...
Jakoś mnie ten klimat nie złapał... Cos mi nie zagrało w tym programie wczoraj... Moze przesadzone Towarzystwo wzajemnej adoracji...

Administrator wy³±czy³ mo¿liwo¶æ wysy³ania postów przez anonimowych u¿ytkowników.
Wojtas (Go¶æ)
Data urodzin:
Witka. Mnie zlapalo wczoraj co innego. To chyba bylo na Wocie ok. 13-ej. Kronika filmowa o budowlach starej Pragi............ Cale szczescie ze przelozyli konkurs skokow to wpadlem na inny program i zobaczylem Widzial ktos? Powojenna Targowa, Jagiellonska, Wilenska, Stalowa.....Szwedzka itp..........ah............ Wojtas

rudziaFFka (Go¶æ)
Data urodzin:
Jakoś mnie ten klimat nie złapał... Cos mi nie zagrało w tym programie wczoraj... Moze przesadzone Towarzystwo wzajemnej adoracji... hm niejaka Hanka Bielicka dala koncert warszawskiej kokoty ) ale jezeli chodzi o nie zagralo - jakos tak sie zlozylo, ze w znakomitej wiekszosci piosenki uslyszane kojarza siemielniane z dziecinstwem, z opowiesciami o tragedii tego miasta, zaslyszanymi od dziadkow, rodzicow, nauczycielek... I nie tylko nie ma juz tej Warszawy, w ktorej Dodek w kinach krolowal... Nie ma tez Warszawy mojego dziecinstwa i tak bardzo wspomnienia dziadkow zlewaja sie w jedno ze wspomnieniami z dziecinstwa, z czarno-biala telewizja i filmami, ze trudno bylo mi oprzec sie atmosferze tych urodzin. I dzisiejszy zachwyt inastranca , cielece zdumienie PeKiNem w zestawieniu z ostatnimi listami o brzydkiej Warszawie, nastroily mnie tak nieludzko calkiem pozytywnie )) bo, jak powiedziala Pani Hanka usposobienie mam takie wrażliwe )))))) moze to widzowie, spewajacy cicha woda, brzegi rwie , moze to spojrzenie Wielanka - smutne, zadumane przez cala impreze, zadziwione naglym zrywem orderowym... Zycze Wam pogodnego tygodnia ))) ps - bardzo przepraszam Poznan za poznan - moja kulpa nieuwazna, moja maksima kulpa...

Szuwaks (Go¶æ)
Data urodzin:
To ja jeszcze bardziej chce powiedziec - kocham to miasto... bylas biedna, stracona, spalona, zdeptana, ale bylas! - jak w piosence... I jestes i bedziesz! Warszawo ma...... Choc wielu Cie chce nadal opluc i zniewazyc, choc Polacy, choc Warszawiacy.... Dajesz im jesc, przytulasz w nocy, bawisz w wolnej chwili, a oni i tak zdradzaja Cie na lwewo i prawo. A Ty wyrozumiala jak zadna nie wyzucasz ich z walizami napchanymi dzieki Tobie lecz dajesz kolejna szanse. Ale masz swych wiernych Warszawiakow, ktorzy nie tylko spiewaja, ze sa gotowi za CIebie oddac to co maja najcenniejsze - zycie. Pozdrawiam Szuwaks

Pawel Lesniak (Go¶æ)
Data urodzin:

moze to widzowie, spewajacy cicha woda, brzegi rwie , moze to spojrzenie Wielanka - smutne, zadumane przez cala impreze, zadziwione naglym zrywem orderowym...
Upewnilem się ze nie jestem rodowitym warszawianinem... Nie lapie tego klimatu niestety tak mocno jak Wy

Id¼ do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team