FireBoard
Witamy, Go¶æ
Proszê Login albo Zarejestruj.    Zapomnia³e¶ has³o?
moda jesien zima trwałe obręcze 26" (1 wej¶æ) (1) Go¶ci
Id¼ na dó³ Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: moda jesien zima trwałe obręcze 26"
click (Go¶æ)
Kliknij, aby zobaczyæ profil tego u¿ytkownika
Data urodzin:
moda jesien zima trwałe obręcze 26"  
Dnia Wed, 09 May 2007 14:34:52 +0200, Pe...@o2.pl napisał(a): ...::QRT::... napisał(a): w kiepskich warunkach - jesien zima - klocki _meta_liczne zużyłem w 2 miesiace - koszt pary to jakieś 60-70 zeta. Birąc pod uwage ceny samych hamulców oraz tego iż tarcze tez sie czasem wymienia nie wiem czy to taka oplacalna inwestycja A byli tacy, co piali z zachwytu nad tarczami.... ja tam nie żałuje zmiany, aczkolwiek warto zdawać sobie sprawę iż jeśli główną motywacją ma być oszczędność na obręczach można sie srodze zawieść. dlaczego jesli *tylko to* jest glowna motywacja, to przyznasz, ze oszczednosc na obreczach jest

Report do moderatora   Loguj siê Loguj siê  
  Administrator wy³±czy³ mo¿liwo¶æ wysy³ania postów przez anonimowych u¿ytkowników.

Tarcze se kup! w kiepskich warunkach - jesien zima - klocki _meta_liczne zużyłem w 2 miesiace - koszt pary to jakieś 60-70 zeta. Birąc pod uwage ceny samych hamulców oraz tego iż tarcze tez sie czasem wymienia nie wiem czy to taka oplacalna inwestycja  
Co to za hamulce? Ja mam już ponad 1.5 roku tektro. Jeżdżę cały rok, a po ostatnim szczyrkowaniu nie widać śladu, poza zmienionym kolorem tarczy. zyga

Administrator wy³±czy³ mo¿liwo¶æ wysy³ania postów przez anonimowych u¿ytkowników.
DK (Go¶æ)
Data urodzin:

Araya RM-17 - ponad 20kkm w ciagu 9 lat, na przodzie. I pojezdzilaby jeszcze ale puknalem ja tak zgrabnie, ze byla nie do wycentrowania idealnie
No kurde z tymi Araya z dawnych lat to fenomenalna sprawa jest. Marina kupiłem w 94 roku na obręczach Araya GP-710, centrowane były może dwa razy przez okres 13 lat!! A traktowane były niezbyt delikatnie, dzisiaj je wymieniłem na nowe koła ale sądze, że tamte obręcze to było cudo choć mogły by być lżejsze i węższe. DK

DK (Go¶æ)
Data urodzin:
oplacalna inwestycja A byli tacy, co piali z zachwytu nad tarczami.... ja osobiście jestem sceptyk co do tarcz, mam wrażenie, że to taka chora moda no bo tarcze są trendi i jezeli jest najmniejszy problem z klasycznymi hamulcami szczękowymi to zaraz są polecane tarcze, jak widzę rowery szosowe z tarczami to mnie szlag trafia. Kurde przez 13 lat miałam canti stx z klockami M-system i dzisiaj je zdemontowałem zakładając v-brake XT ale i tak uważam, że canti były świetne jedyny ich mankament to uciążliwa regulacja ale jak się dobrze ustawiło to działały latami. Na dzień dzisiejszy nie przekona mnie nikt do tarcz. Chodzi też o kwestie wagowe i finansowe. DK

DK (Go¶æ)
Data urodzin:

Bez sensu kupować koła, które stanowią połowę wartości roweru. zyga
Ale zakupić tarcze i wymienić ramę to już sens jest? DK

Tarcze se kup! A jak jest z wytrzymałością obręczy ceramicznych przy vbrake? Choć fak,t że są sporo droższe ale pewnie też wytrzymalsze na ścieranie, a i pewnie odrobinę cięższe. I ooodrobinę droższe. Za cenę ceramików masz nowe dobre koła z tarczami i parerdziesiąt piw. Z tymi dobrymi kołami to nie przesadzaj. A choć koszt jest wyższy, to dość szybko się zwraca. Z resztą było już o tym całkiem niedawno.
Tia, wytłumacz, mam zapasowy komplet kół na piastach 465 i obreczach dm18. Komplet kosztował jakieś 400-450zł z tarczami, czyli klasowo podobne do oryginalnie zamontowanych formul. Pokaż coś lepszego możliwości/cena. Ja nie jeżdżę w maratonach, wiesz dobrze gdzie i jak lubię. zyga

Id¼ do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team