FireBoard
Witamy, Go¶æ
Proszê Login albo Zarejestruj.    Zapomnia³e¶ has³o?
w?osy zdjecia Ile biorą za zdjęcia do dyplomu? (1 wej¶æ) (1) Go¶ci
Id¼ na dó³ Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: w?osy zdjecia Ile biorą za zdjęcia do dyplomu?
w?osy zdjecia Ile biorą za zdjęcia do dyplomu?  
Użytkownik -=Przemek=- <cornh...@darmo.alter.pl napisał w wiadomości Pytam z ciekawości - ile kosztują zdjęcia dyplomowe u fotografa? (dyplomowe = 4,5 x  6,5 cm) Pytam, bo wlasnie odebralem sobie robione przeze mnie cyfrowa i jestem ciekaw ile zaoszczedzilem Śmiem wątpić czy Twoje zdjęcia wyglądają tak jak te robione przez dobrego fotografa. Pochwal się, to zobaczymy (czy) ile zaoszczędziłeś. Po przyjacielsku wytkniemy błędy tak abyś się zbyt długo nie cieszył oszczędnościami. )) Jeżeli nie różnią się od tych zrobionych przez fotografa, którego masz w pobliżu, to polecam szukać dalej jakiegoś lepszego fachowca. IMO nie można zaoszczędzić robiąc takie zdjęcia samemu: czas + minimalne wyposażenie oryginalne lub nawet zastępcze to spore koszty. Niektórzy ludzie, których życie jest nic nie warte, nie cenią swojego czasu i dochodzą do błędnych wyliczeń. Nie mam na myśli hobbystów, którzy czerpią z tego przyjemność ale Ci zwykle nie są zainteresowani oszczędzaniem.

Report do moderatora   Loguj siê Loguj siê  
  Administrator wy³±czy³ mo¿liwo¶æ wysy³ania postów przez anonimowych u¿ytkowników.
-=Przemek=- (Go¶æ)
Kliknij, aby zobaczyæ profil tego u¿ytkownika
Data urodzin:
z tego przyjemność ale Ci zwykle nie są zainteresowani oszczędzaniem. No ja wlasnie podszedlem do sprawy tez troche hobbystycznie Co do zdjecia - nie chce, zeby mnie ogladali wszyscy fotografowie, bo potem jeszcze mnie do siebie do zakladu nie wpuszcza, wiec troche zamazalem oczy i usta Reszte widac na www.przemo.elsat.net.pl/foto/1/1.jpg

Administrator wy³±czy³ mo¿liwo¶æ wysy³ania postów przez anonimowych u¿ytkowników.
Fotomania.pl (Go¶æ)
Data urodzin:
Jan Werbiński <jan...@fotojw.com wrote in message Zdjecie dowodowe zrobi trenowana przez dwa dni babcia klozetowa . Wystarczy narysowac na podlodze miejsce gdzie ma stac statyw , a jak sie ktos uprze nakleic na LCD ramke do glowy . Wejdz do jakiegos fotojokera i zobacz czego oni uzywaja do robienia dowodowek . Jak ktos chce byc super proof to wystarczy lampka z fotocela za 100 zlotych . Wystarczy spojrzec co jest eksponowane na zdjecie w dowodzie . Ma byc ten profil a nie inny i odkryte ucho ( bez kolczyka ) Wiekszosc ludzi z branzy wie ze studia zarabiaja wlasnie na glowkach . Koszt materialow do glowki wynosi okolo 3 zlotych brutto ( cena oparta o materialy SONY ) , za glowke kasuje sie 20 zlotych . Znam studio ktore potrafi dziennie zrobic 70 glowek . Nie mam czasu na eksperymenty z dowodowkami , jezeli potrzebuje ide do kolegi place 5 zlotych i mam ladnie wyciete . Zdjecia dowodowe sa akceptowane przez pania w dlugim pazurem ktora nie ma zadnego pojecia o fotografii . Zdjecia na dokumenty sa skanowane , na B/W w jakosci ktora wola o pomste do nieba Zakladow foto jest wiele , fotografow mniej . Za moment dojdziemy do wnioskow ze dobre zdjecie dowodowe czy dyplomowe mozna zrobic po obronie magisterki na ASP lub po powrocie z Padwy

Jan Werbiński <jan...@fotojw.com wrote in message Zdjecie dowodowe zrobi trenowana przez dwa dni babcia klozetowa . Wystarczy narysowac na podlodze miejsce gdzie ma stac statyw , a jak sie ktos uprze nakleic na LCD ramke do glowy . Wejdz do jakiegos fotojokera i Porządne zdjęcie formalne jest robione w taki sposób, aby ukryć niedostatki urody osoby fotografowanej. Temat rzeka. To, o czym piszesz to kpiny z klientów, ale niestety tak wygląda normalność .

Nie widać szczegółów we włosach. Przydałoby się światło na włosy. Twarz, to jedna plama bez wyraźnego światłocienia. Oświetlenie powinno pokazać plastykę twarzy, kształt a nie po prostu ją równomiernie oświetlić. Niewielkie problemy z pionem ale w granicach tolerancji. Barki prawdopodobnie można ustawić nieco lepiej ale mogą być. Szkoda że zamazałeś oczy, przypuszczam że tam też znalazłbym błąd.

Jarek P. (Go¶æ)
Data urodzin:
Śmiem wątpić czy Twoje zdjęcia wyglądają tak jak te robione przez dobrego fotografa. Pochwal się, to zobaczymy (czy) ile zaoszczędziłeś. Nie dopatruję się sensu Twojej wypowiedzi. Chyba się troszeczkę zagalopowałeś i według Ciebie nawet satelitarne zdjęcia szpiegowskie powinny być sztuką samą w sobie. Wykonanie zdjęcia legitymacyjnego, paszportowego i innego tego typu to nic innego jak tylko sprostanie kolejnym ustawom i przepisom. Zdjęcie ma obrazować podejrzanego, ma mieć odpowiednie proporcje. I tyle. Skoro pani w urzędzie zaakceptowała moje zdjęcie, zrobione C-4000 i wydrukowane na Epsonie, i wkleiła je do formularza, to uważam że zdjęcie zostało wykonane wybitnie dobrze. Tutaj nie ma kryterium oceny w skali jak na plfoto. Tutaj zdjęcie albo jest dobrze wykonane, albo źle. Kropka. pozdr Jarek

Id¼ do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team