FireBoard
Witamy, Go¶æ
Proszê Login albo Zarejestruj.    Zapomnia³e¶ has³o?
zdrowie w?osy Szlaban dla Pszemola (1 wej¶æ) (1) Go¶ci
Id¼ na dó³ Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: zdrowie w?osy Szlaban dla Pszemola
Camille (Go¶æ)
Kliknij, aby zobaczyæ profil tego u¿ytkownika
Data urodzin:
zdrowie w?osy Szlaban dla Pszemola  
Albo ta glodowka  nie jest jednak taka mala, albo trzeba miec bardzo szybki porost wlosow. Króliczku, źle mnie chyba zrozumiałeś! Chodzi tylko i wyłącznie o to, że gdy nie objadasz się, organizm ma okazję oczyścić się z toksyn i złogów produktów przemiany materii, które nieustannie kumulujemy w tkankach. Podam taki przykład: włosy składają się w 97% z keratyny, zawierającego siarkę białka. Wniosek: dieta obfitująca w białko jest podstawowym warunkiem dla zdrowia włosów. I nie oznacza to wcale spożywania jak najwięcej produktów wysokobiałkowych, takich jak mięso, drób, czy sery. Najważniejsze jest to, żeby białko zostało jak najlepiej wykorzystane i przyswojone. A do tego niezbędna jest dieta składająca się z owoców, warzyw, sałatek itp. itd. Wiesz, skąd się bierze łupież i łuszczenie skóry głowy? Przyczyną tego są poliaminy, czyli nie wchłonięte i nie wydalone, gnijące cząsteczki białka [tak przynajmniej twierdzi O. Lefeld w książce Witaminy , s 142). To, że ładnie wyglądasz, odzwierciedla stan Twojego organizmu. Im czystszy i bardziej zadbany jesteś w środku, tym lepiej wyglądasz. Nie zauważyłeś nigdy, że czasami Twoje włosy są bardziej miękkie i lśniące niż zwykle? (chyba, że jesteś ogolony na łyso... ) Oczywiście, odżywianie nie jest tu jedynym czynnikiem. Równie ważny jest wpływ hormonów (przynajmniej u kobiet), szampon, częstość mycia.... A tak na marginesie... w liceum czułam czsem się jak alien, bo moja norma to codzienne mycie głowy, niezależnie od tzw. czynników zewnętrznych typu pogoda it.p itd. Znajomy patrzyli na mnie dziwnie: i co, nie przeziębiasz się, jak w zimie umyjesz włosy i wyjdziesz na zimne powietrze? . Ano, nie. Do tej pory mnie zastanawia, dlaczego... Camille

Report do moderatora   Loguj siê Loguj siê  
  Administrator wy³±czy³ mo¿liwo¶æ wysy³ania postów przez anonimowych u¿ytkowników.
Camille (Go¶æ)
Data urodzin:
Masz rację, kobietę w całym tego słowa znaczeniu! ... nie to co Ty, Camille chciałoby się dodać. Eh... Ruda nie zmieniłaś się! Czy Ruda to jest ta pani, która Cię oskarżała o szczególnie zwyrodniałe atakowanie kobiet ? Jeśli tak, to nie będę się chyba wdawać w szczegółowe dyskusje z nią. Znam tego typu osóbki... Chciałbyby zrobić z tej planety istny babiniec... A przy tym bezpardonowo atakują wszystkich, którzy nie podzielają ich purytańskich poglądów... Szkoda czasu i ambarasu... Camille

Administrator wy³±czy³ mo¿liwo¶æ wysy³ania postów przez anonimowych u¿ytkowników.
Camille (Go¶æ)
Data urodzin:
Przeorysza zabroniła nam nawet myśleć o... [ciach] )) I z czego się cieszysz? Nawet nie wiesz, co tam miało być... Camille

Camille (Go¶æ)
Data urodzin:
To z czego ta roślina wyrasta, jeżeli jej tam nie ma? Zauważyłam już, że masz talent do wyławiania części cudzych wypowiedzi i cytowania ich wyrwanych z kontekstu, ale następnym razem zwróć proszę baczniejszą uwagę na słowa takie jak generalnie czy głównie ... Camille

Camille (Go¶æ)
Data urodzin:
Jest bardzo dobrze widoczny akurat. Już mnie oświecili. Ale dzięki. Widzę, że Ty też lubisz medytować nad słonecznikiem? Camille

Camille (Go¶æ)
Data urodzin:
Ktoś podobno zdawał maturę z biologii, a tu taka plama?! Przyznaję, że do botaniki nie bardzo się przykładałam, pani psorko. Ale na egzaminie wylosowałam pytania z mojej ulubionej zoologii i ewolucjonizmu... Więc potwierdziła się opinia, że szczęście sprzyja przygotowanym... Ruda, mogę tylko zapytać, czemu nie odpowiadasz na cudze posty, tylko tak się moich uczepiłaś? Pozdrowienia Camille

Id¼ do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team